CRBC spaja region: Nakon mosta u Hrvatskoj, žele nove projekte u Srbiji

Podijeli

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović sastala se s ambasadorom Narodne Republike Kine Li Mančangom i predsednikom kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) Du Feijem.

Sa kineskim zvaničnicima razgovarano je o realizaciji trenutnih projekata koje kineska kompanija CRBC radi u Srbiji, ali i o novim infrastrukturnim projektima u Srbiji, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

“CRBC sve što radi u Srbiji obavlja po ugovoru i kvalitetu, poštujući rokove i standarde. Sve što radimo, radimo zajedno i u partnerstvu, kao što to čine i predsjednici Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Xi Jinping. Srbija i Kina imaju odličnu političku i ekonomsku saradnju i zadovoljstvo mi je što možemo da razgovaramo i o saradnji na novim projektima koje Srbija planira”, izjavila je Mihajlovićeva.

Potpredsjednica Vlade istakla je da će ove godine početi gradnja auto-puta od Preljine do Požege na Koridoru 11, dužine 30,96 km.

“Vlada Srbije spremna je da potpiše Memorandum o razumevanju sa kineskom kompanijom o gradnji auto-puta od Požege do granice sa Crnom Gorom, jer ova kompanija već u Crnoj Gori gradi auto-put do granice sa Srbijom”, istakla je Mihajlović.

Ambasador Li Mančang je istakao da je NR Kina vrlo zadovoljna saradnjom koju ima sa Vladom Srbije, kao i saradnjom koju kineske kompanije imaju sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Predsjednik CRBC Du Fei zahvalio je potpredsjednici Mihajlović na dosadašnjoj saradnji.

On je istakao da radovi na dionici Surčin-Obrenovac dobro napreduju, u skladu sa rokovima i standardima kvaliteta i zaštite životne sredine, i izrazio spremnost da CRBC učestvuje i u novim projektima u Srbiji.

“S posebnom pažnjom očekujemo potpisivanje Memoranduma o razumijevanju za izgradnju dionice Koridora 11 od Požege do Boljara, s obzirom na to da smo se i s crnogorskim zvaničnicima dogovorili da učestvujemo u izgradnji auto-puta ka Srbiji, u dužini od 78 km”, izjavio je Du Fei.

Potpredsjednica Mihajlović poklonila je Du Feiju tkani ćilim, ručni rad koji prezentuje srpsku kulturnu baštinu i koji su izradile žene sa sela u okviru zajedničke inicijative Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, NALED-a i Etno-mreže “Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima”, prenose srpski mediji.