Kako maksimalno iskoristiti Google Maps na putovanju

Podijeli

Aplikacija Google Maps obavezna je na skoro svakom putovanju, a Google je razvio potpuno odvojenu aplikaciju Google Trips.

Ako želite all-inclusive aplikaciju za putovanja sa preporukama, načinima transporta, mogućnošću rezervacija i offline featurima, onda je to prava aplikacija za vas, piše B92. Ipak, ništa ne fali ni standardnim Google mapama koje već imaju mnoge feature aplikacije Google Trips. Pročitajte kako da je maksimalno iskoristite na putovanju.

Offline režim

Prvo što treba da uradite jeste da pre puta preuzmete mapu mjesta u koje putujete. To će vam dozvoliti da se krećete oblašću sa GPS-om bez interneta.

Učitajte pravce kretanja

Ako, na primjer, stignete u hotel gdje je wi-fi signal slab ili nemate dovoljno memorije u telefonu da preuzmete mapu, nema brige. Ako ste već pogledali pravce kretanja od mjesta boravka do znamenitosti ili lokacija koje vas zanimaju, telefon će to upamtiti čak i u offline režimu. Kada se ponovo priključite na inernet, pogledajte pravac za sljedeću lokaciju kako bi je telefon ponovo zapamtio kad budete offline.

Koristite funkciju My Maps

Sljedeći put kada pitate prijatelje na Facebooku da vam daju preporuke za sljedeće putovanje, sve njihove odgovore možete odmah unijeti u posebnu mapu koristeći funkciju My Maps. Možete obilježiti mjesta koja biste željeli da vidite, preporuke, ali i Instagram postove. Tako da, kad budete “lutali” određenim gradom u potrazi za dobrim restoranom, imaćete telefon pun sjajnih preporuka.

Podijelite svoje “bogatstvo”

Srećom, My Maps mogu da se dele ako ih kreator učini javnim. Zato dodajte svoja omiljena mjesta i otkrića, i podijelite sa svojim prijateljima po povratku.