Srbija ukida obavezu korišćenja pečata za firme

Ilustracija

Vlada Srbije usvojila je na sjednici zaključak o sprovođenju reforme kojom se ukida obaveznost upotrebe pečata za poslovne subjekte.

Ta odluka je u skladu sa programom vlade za modernizaciju poslovanja što će, kako je saopšteno iz vlade, uticati na dalje unaprjeđenje pozicije Srbije na rang listi Svjetske banke o uslovima poslovanja.

Na sjednici je vlada donijela zaključak kojim se organima državne uprave nalaže da pripreme izmjene i dopune propisa i akata kojim će biti ukinuta obavezna primjena pečata u poslovanju privrednih subjekata, javljaju beogradske agencije.

„Organima državne uprave, organizacijama sa javnim ovlašćenjima i javnim preduzećima čiji je osnivač Srbija naloženo je da u roku od 30 dana izmjene sopstvene interne akte i obrasce koji propisuju obaveznu primjenu pečata u poslovanju“, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vlada je usvojila i predlog kojim će građani Srbije moći da vrše kupoprodaju digitalnih proizvoda u devizama, a koji je definisan Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju.

Izmjenama zakona omogućen je i priliv donacija iz inostranstva preko stranih servisa elektronskog novca, poput Pejpala.

mart 29, 2018 at 9:13 pm