Njemački gosti otvorili sezonu u hotelu “Park”

Podijeli

Hotel „Park“ u Bijeloj koji posluje u okviru kompanije „Carine“ podgoričkog biznismena Čedomira Popovića, primio je prije nekoliko dana prve goste.

Vlado Popović, menadžer u kompaniji, kaže da je riječ o grupi njemačkih turista.

“Za početak to je grupa od 50 gostiju, ali već naredne sedmice očekujemo više od 100. Osim njemačkih turista, dolaziće i Englezi, Francuzi, Italijani. Hotel „Delfin” otvaramo 15. aprila, kada stiže prva grupa francuskih ali i gostiju iz drugih zapadnoevropskih zemalja. Oba zdanja će biti puna u glavnoj sezoni, a prema najavama, odličnu popunjenost imaće i u pred i postsezoni. Rana prodaja je bolja nego lani te očekujemo porast prometa od 20 odsto”, kaže Popović.

Agencija „Top travel” puni hotel „Delfin“ već četiri godine od aprila do kraja oktobra. Hotel „Park“ radi od jula 2016, a lani su gosti počeli dolaziti već početkom aprila.

Zahvaljujući ugovorenim aranžmanima sa jednim od najvećih njemačkih turoperatera, ove godine sezona je počela ranije. Tokom zime obavili su nephodno uređenje smještajnih kapaciteta i plaža, a Popović navodi da ovih dana završavaju i izgradnju otvorenog bazena sa plažnim barom ispred hotela „Delfin”. Hotel „Park“ ima 250 luksuznih soba i apartmana, a „Delfin” sa depadansom 200.

U kompaniji „Carine” namjeravaju da prošire kapacitete, jer su njihovi partneri iz Njemačke zainteresovani da dovode veći broj gostiju. Popović ističe da će novi objekti biti otvoreni na ljeto 2019. godine. Planirana je izgradnja depandansa kod hotela „Park“, sa oko 40 soba, kao i izgradnja hotela visoke kategorije u Kumboru sa 170 soba, javlja CdM.