Avioprevoznici bivše Jugoslavije prevezli 6,5 miliona putnika

Podijeli

Nacionalni avioprevoznici u zemljama bivše Jugoslavije prevezli su 6,5 miliona putnika u 2017. godini, što je 5,2 odsto više nego godinu ranije.

Ex-Yu Aviation News javlja da su Croatia Airlines i slovenačka Adria zabilježili rast broja prevezenih putnika, dok su ih Air Serbia i Montenegro Airlines imali manje.

Montenegro Airlines je zabilježio pad od 2,2 odsto, sa prevozom 568.591 putnika u prošloj godini, što je manji pad nego što se predviđalo.

Crnogorski avioprevoznik je održavao operacije s pet aviona u poređenju sa šest u 2016. godini i upravljala je sa ukupno 6.959 letova.

“Pored postizanja ovih rezultata s flotom od pet aviona, brojke su još više ohrabrujuće nakon što se uzme u obzir rastuća konkurencija. U januaru 2017. godine Crne Gore poslovalo je dvanaest avioprevoznika, a tokom sezone 54”, saopštio je ranije Montenegro Airlines.

Tokom nadolazećih ljetnih mjeseci, od juna do kraja septembra, Montenegro Airlines planira prevoz oko 360 hiljada putnika, od ukupno ciljanih 620.000 za cijelu godinu.