Počinje kampanja “Kupujmo domaće”

Podijeli

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, ministarka ekonomije Dragica Sekulić i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, sjutra će ozvaničiti početak zajedničkog programa Vlade i privrednika – „Kupujmo domaće“.

Početak programa, koji ima za cilj promociju domaćih proizvoda, biće upriličen u vinskom podrumu „Šipčanik“, sa početkom u 10 sati.

Nakon uvodnih govora Simovića, ministarke Sekulić i predsjednika PKCG Golubovića, prisutnima će se u ime proizvođača obratiti predsjednik Odbora udruženja poljoprivrede i prehrambene industrije u PKCG Milutin Đuranović.

Početak programa „Kupujmo domaće“ formalno će obilježiti potpisivanje sporazuma o saradnji između institucija koje su partneri na projektu – Ministarstva ekonomije, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Privredne komore.

Takođe, predviđeno je i potpisivanje memoranduma o saradnji između PKCG i trgovačkih lanaca koji učestvuju u Programu – Voli, HD Laković, Aroma, Idea, Franca i Megapromet.

Program „Kupujmo domaće“ ima za cilj da, posebnim obilježavanjem proizvoda u objektima navedenih trgovačkih lanaca poboljša poziciju i vidljivost domaćih proizvoda na crnogorskom tržištu, i poboljša njihov plasman.

Antena M