Bulevar Podgorica – Danilovgrad: Četiri trake duž 15,5 kilometara

Podijeli

Predsjednik Opštine Danilovgrad, Branislav Đuranović, kazao je da je pri kraju izrada izvođačkog projekta za izgradnju bulevara od te opštine do glavnog grada.

Navodeći da će izgradnja te saobraćajnice biti od velikog značaja za Danilovgrad, Đuranović je rekao da je riječ o investiciji koju finansira Vlada, odnosno Direkcija za saobraćaj.

“Raduje nas gradnja bulevara prema Podgorici. Radi se izvođački projekat i to je pri samom kraju. Naravno da to zavisi, to su investicije koje finansira Vlada, odnosno Direkcija za saobraćaj. Radiće se četiri trake, radiće se i trotoari sa rasvjetom. Mislim da je to neophodno Danilovgradu”, kazao je Đuranović, gostujući u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG).

On je najavio da će se prije toga krenuti sa radovima na nastavku rekonstrukcije starog puta.

“Na području opštine Danillovgrad smo završili 11 kilometara. Za ovih 6,3 km od KP Doma do Vranjskih njiva milim da će se brzo raspisati tender”, rekao je Đuranović, koji je rekao da dionica puta koja je već urađena po svim propisima.

Portal RTCF podsjeća da će rekonstrukcijom i proširenjem magistrale sa dvije na četiri trake dionice puta Podgorica-Danilovgrad biti u dužini oko 15.5 kilometara.