Budimpešta nikad nije bila bliža: Avionom iz Podgorice za 27,5 eura, autobusom iz Budve za 55 eura

Podijeli

Crna Gora je sve dostupnija turistička destinacija a putnici su se obradovali i nedavnom viješću portala Investitor da će od ljeta i najveći evropski autobuski prevoznik Flixbus otvoriti prve linije.

Flixbus će prvu vožnju iz Crne Gore obaviti 16. juna, i to iz Budve za Budimpeštu a karte za vožnju udobnim autobusima (zbog kojih kompaniju nazivaju i “autobuski Ryanair) već možete kupiti preko njihovog sajta po cijeni od nepunih 55 eura u jednom smjeru.

Autobus polazi ispred hotela “Slovenska plaža” a svraća u Tivat, Kotor i Herceg Novi, a potom preko Dubrovnika putuje kroz Hrvatsku do Budimpešte.

To će glavni mađarski grad dodatno približiti crnogorskim putnicima, s obzirom da mađarska aviokompanija WizzAir već održava avioliniju Podgorica – Budimpešta. Zanimljivo je istaći da istog dana kada Flixbus iz Budve krene za Budimpeštu, tamo leti i WizzAir-ov avion a trenutna cijena karte (4. aprila) iznosi 27,49 eura. Povratna karta zavisi od datuma povratka, pa ako se vraćate 21. juna, za putovanje ćete u oba pravca izdvojiti nepunih 100 eura.

Flixbus od juna u Crnoj Gori: Od Kotora do Budimpešte za 55 eura

Smještaj u Budimpešti se može naći po različitim cijenama, u zavisnosti od dubine džepa putnika. Na raspolaganju je veliki broj soba, stanova, apartmana, hostela, hotela i ostalih vidova smještaja raznih kategorija.

Najlakši način za pronalazak smještaja su najveći online servisi za rezervaciju Booking.com i Airbnb.