Crna Gora i Hrvatska organizuju najveći kineski skup u regionu

Podijeli

Crnogorsko ministarstvo održivog razvoja i turizma jedan je od partnera u organizaciji konferencije koja će 24. do 26. aprila u dubrovačkom hotelu Sheraton okupiti desetine kineskih i regionalnih kompanija.

Konferenciju pod nazivom Silk Road Tourism Conference organizuju Kinesko jugoistočno-evropska poslovna asocijacija (CSEBA), kompanija za premium događaje Meritum komunikacije, Silk Road Chamber of International Commerceom (SRCIC), a partneri su, osim crnogorskog ministarstva, Grad Dubrovnik, Ministarstvo turizma Hrvatske i Hrvatska turistička zajednica.

Biće to najveći i najznačajniji kineski poslovni skup u Hrvatskoj i regionu, javlja SEEbiz i dodaje da je to prava prilika za sve one koji žele ostvariti prvorazredne poslovne kontakte s potencijalnim kineskim partnerima.

Organizatori najavljuju nekoliko desetina gostiju iz Kine, najviše turističkih agencija i kompanija, ali i investitora zainteresovanih za ulaganje u region.

“Posebno ističemo činjenicu što će se po prvi put u Republici Hrvatskoj u službenoj posjeti naći najviši predstavnici Silk Road Chamber of International Commercea, organizacije koja povezuje stotinjak privrednih komora na Putu svile, a čiji je i CSEBA odnedavno punopravni član. Radi se o elitnom poslovnom klubu i njihov je dolazak u Hrvatsku i regiju veoma važan pozitivan signal”, ocijenio je Mario Rendulić, predsjednik Predsjedništva CSEBA-e.

U CSEBA-i kažu kako su se na organizaciju ovog skupa odlučili podstaknuti uspjehom 1st Silk Road Tourism Workshopa održanog početkom februara u Krapinskim Toplicama.

Dodatni podsticaj stigao je nakon nedavnih najava novih kineskih investicija u Republiku Hrvatsku i regiju, a posebno nakon nedavne odluke da će Pelješki most graditi kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC), koja je partner i Crnoj Gori u izgradnji prvog autoputa u državi.

U tri dana konferencije poseban naglasak biće na temama nautičkog, zdravstvenog i kulturnog turizma. Biće predstavljeni i planovi SRCIC-a u Hrvatskoj i regiji, kao i rad Silk Road Funda koji će investirati u budućem razdoblju u nekoliko zemalja naše regije.

Hrvatski turistički kapaciteti su još prilično nepoznati na kineskom tržištu. Promocija u NR Kini iziskuje velike organizacione i troškovne napore, pa su stoga u CSEBA-i odlučili da što je više moguće relevatnih kineskih partnera dovedu u Hrvatsku i regiju.

U CSEBA-i kažu kako događanja ovog tipa planiraju da organizuju i u narednom periodu. Već je poznato da će se velika konferencija s kineskim turoperaterima, a u partnerstvu s kompanijom Mass Media International, održati 3. oktobra u Beogradu.

Prijave za predstojeću konferenciju su na ovom linku.