Globalna konsultantska kuća za nekretnine stiže u Crnu Goru

Podijeli

Cushman & Wakefield, globalna konsultantska kuća za nekretnine, potpisala je ugovor o partnerstvu sa kompanijom CBS International, kao svojim ekskluzivnim zastupnikom za teritoriju Crne Gore i Srbije.

CBS International ulazi u drugu deceniju uspješnog poslovanja kao već sedam godina jedna od vodećih konsultantskih kuća za nekretnine u Srbiji, pružajući zaokružen spektar usluga počev od posredovanja i zastupanja klijenata i investitora, sve do konsultantskih usluga, kao što su procjena vrijednosti i investiciono savjetovanje, upravljanje projektima, održavanje nepokretnosti, tržišna istraživanja i marketing, istaknuto je na konferenciji za novinare povodom deset godina poslovanja kompanije.

“Nakon decenije uspješnog poslovanja u Srbiji i Crnoj Gori kao apsolutni tržišni lider, izuzetno smo zadovoljni novim partnerstvom sa kompanijom Cushman & Wakefield, kojim će se dalje unaprijediti standardi kvaliteta usluga koje isporučujemo našim klijentima. Lokalna ekspertiza najbrojnijeg tima na tržištu, udružena sa internacionalnim iskustvom globalnog lidera, predstavlja izvanrednu platformu za regionalno širenje uz primenu najbolje prakse na novim tržištima” rekao je Dragan Radulović, regionalni direktor CBS International, prenose beogradski mediji.

On je najavio da CBS International planira ulazak na tržišta Hrvatske i Slovenije, ali i širenje poslovanja van teritorije zemalja bivše Jugoslavije. Takođe, kompanija će uskoro otvoriti još dvije kancelarije u Srbiji – u Nišu i Čačku.

Goran Živković, koji je od 1. aprila na funkciji generalnog direktora CBS International za Srbiju, istakao je da podaci o trenutno dostupnom kancelarijskom i maloprodajnom prostoru u Beogradu pokazuju investitorima da ima još dosta potencijala za rast i razvoj tržišta nekretnina.

“Beograd je sa 845.000 m2 kancelarijskog prostora posljednji u regionu. Što se tiče maloprodajnog prostora, prosjek u regionu je 500 m2 na 1.000 stanovnika, dok u Beogradu imamo 208 m2, odnosno ukupno 345.000 m2 maloprodaje”, naveo je Živković.

Stambeno tržište u Beogradu se u posljednje vrijeme okreće ka projektima velikog formata, sa 300 i više stanova, pri čemu je vidljivo podizanje standarda kvaliteta.

“Kupcima su, osim lokacije, sve važniji i drugi parametri, a sve više se usvaja i nov način života, u takozvanim kondominijumima”, ocijenila je Mina Kalezić, direktorka marketinga i prodaje CBS International.

Ona je podsjetila da CBS International trenutno radi na kompleksima Business Garden, Skyline i Voždove kapije, a od 1. maja počinje i realizacija najnovijeg projekta – WellPort, u novobeogradskom Bloku 65, u neposrednoj blizini Airport City-ja.