Iznad Budve niče novi turistički kompleks

Podijeli

Budvanska kompanija Tron Company, čiji je vlasnik i osnivač Dragan Čolaković, izgradiće tri zgrade u Komoševini na brdu Spas iznad Vidikovca u Budvi.

Kompanija je, kako piše Pobjeda, dobila saglasnost glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića na idejno rješenje objekata, koje je uradila budvanska firma Del project.

U idejnom rješenju objekata se navodi da predmetna lokacija predstavlja mikrourbanističku cjelinu, formiranu na katastarskoj parceli 2300 Budva, sastavljenu od tri urbanističke parcele. Lokacija je na jugozapadnom ulazu u Budvu i nalazi se u naselju Komoševina dva, a u neposrednoj je blizini i izrazitoj vertikalnoj denivelaciji u odnosu na Jadransku magistralu.

Na lokaciji je planiran saobraćajni pristup sa dvije strane u vidu lokalnih saobraćajnica koje se odvajaju sa magistralnog puta. Pristupne saobraćajnice su strme saobraćajne veze u okvirima propisanih saobraćajnih standarda i obezbjeđuju promet pješačkog i motornog saobraćaja. Svakom od tri objekta omogućen je direktan kolski prilaz i svi imaju obezbijeđen propisan broj neophodnih parking mjesta. Zgrade se sastoje od prizemlja i dva sprata i imaju orijentaciju na sve četiri strane.

Objekti su mješovite funkcije i podrazumijevaju višenamjenske strukture.

Investitor se odlučio za objekte za smještaj turista, turistički boravak u renti i upravu kompleksa.