Kampanja za prvi ručno pleteni bilbord u finalu festivala u Rimu

Podijeli

Kampanja koju su osmislile i realizovale agencije Universal Media (UM) i McCann Beograd za prvi ručno pleteni i tkani bilbord sa logom svjetski poznatog brenda Coca-Cola ušla je u finale Festivala globalnih medija u Rimu u kategoriji kreativna upotreba medija.

Ovo je prvi put da je jedna kampanja sa ovog područja ušla u finale ovog prestižnog festivala, saopšteno je iz agencije UM.

“Kampanja koju su zajedno realizovale agencije UM i McCann Beograd odličan je primjer kako mediji mogu da se koriste na inovativan i nekovencionalan način, a da to istovremeno bude dobro osmišljeno i kreativno. Upotreba jednog klasičnog kanala, kao što je bilobrod kombinovana je sa nestandardnim formatom pletenog, odnosno tkanog biloborda čime je postignut efekat miksa tradicionalnog i inovativnog”, navodi se u saopštenju.

Coca-Cola, brend čiji logo je globalno poznat ovom kampanjom je pokazala da biti veliki brend znači ujedno prepoznati prave kulturne i lokalne vrijednosti.

„Ući u finale na jednom ovako renomiranom festivalu je zaista velika čast, kako za tim koji je radio na projektu, tako i za celu agenciju. Iako smo zajedno sa klijentom Coca-Cola učestovali, i osvajali prestižne nagrade na različitim lokalnim i regionalnim festivalima, ovo je prvi put da je naš rad zapažen i na svjetskom nivou, što nam pričinjava posebno zadovoljstvo. Kada su vaši rezultati i krativnost prepoznati na jednom ovakvom festivalu to je pokazatelj da za vrijedan rad, posvećenost i upornost ne postoje granice, a posebno nam je drago što smo na ovaj način doprinijeli i promociji srpske tradicije u svijetu”, saopštili su iz agencije.

Ovaj veliki uspjeh, kako su istakli, dijele sa partnerima, klijentom Coca-Cola, kome smo zahvalni na dugogodišnjem povjerenju, i sa agencijom McCann Beograd, sa kojom uvek nađemo način da integrisanim radom, kako kažu, dođu do najboljih rješenja.

“Timski rad je ono sto donosi najbolji rezultat i ekipa vrsnih profesionalaca koja je učestvovala na projektu sa sve tri stane je ovom prilikom upravo to i demonstrirala”, kaže Dubravka Urošević, regionalna akaunt direktorka agencije UM.

Festival globalnih medija među najznačajnijim je manifestacijama medijske industrije. Na ovogodišnjem festivalu koji će biti održan u Rimu učestovaveće neki od najpoznatijih predstavnika i stručnjaka iz oblasti komunikacija. Ugledan žiri dodeliće nagrade kampanjama koje su na inovativan način koristile različite medijske kanale. Imena pobednika biće objavljena na završnoj svečanosti 14.maja u Rimu.

Pregled svih radova koji su ušli u finale nalazi se na ovom linku.