Montenegro Airlines: Odbijanje Moskve da izda dozvolu nema veze sa politikom

Podijeli

Odluka ruskih vazduhoplovnih vlasti da ne izdaju dozvolu nacionalnoj aviokompaniji Montenegro Airlines da na svojim linijama iz Tivta za Mosvu i Sankt Peterburg ovog ljeta leti jednim iznajmljenim avionom većeg kapaciteta, nema nikakve veze sa politikom, već je u pitanju striktna primjena odredbi postojećeg međudržavnog sporazuma o civilnom vazdušnom saobraćaju između Rusije i Crne Gore, rečeno je „Vijestima“ juče u menadžmentu MA.

Sporazum podrazumijeva da između dvije države mogu letjeti avioni koji su upisani u nacionalne registre.

„Avion koji ćemo uzeti u zakup neće biti uvođen u crnogorski, već će ostati u stranom registru i stoga ne može letjeti na linijama za Rusiju. To nam nije nikakav problem jer će za Moskvu i Sankt Peterburg saobraćati naši avioni tipa „embraer E-195“ i „foker F-100“, dok će iznajmljeni vazduhoplov biti korišten na drugim rutama u redovnom i čarter saobraćaju,“ kazao je „Vijestima“ izvršni direktor MA Živko Banjević.

MA će tokom sezone imati po tri dnevna leta iz Tivta za Moskvu, dok će za Sankt Peterburg saobraćati tri puta nedjeljno.

Prema nezvaničnim saznajima „Vijesti“, MA je na pragu zaključenja ugovora o iznajmljivanju „boeing B 737-500“ kapaciteta 126 putnika sa Malte.