Suvlasnik “Vijesti” želi da se širi u regionu

Podijeli

Austrijska medijska grupa Styria ozbiljno je zainteresovana za medijsko tržište širom regiona, potvrdio je za ljubljansko Delo Klaus Švajghofer, direktor Styrie International.

Styria je suvlasnik podgoričkog preduzeća Daiy Press, izdavača novina i portala Vijesti, gdje posjeduje 25,1 odsto udjela.

“Ponovno smo se fokusirali na tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore u Hrvatske, gdje smo već vrlo aktivni i uspješni”, kaže Švajghofer, prenosi Indikator.ba.

On je objasnio da su detaljnu analizu tržišta, koja su, po njihovom mišljenju, perspektivna, već počeli, ali kada će biti preduzeti prvi konkretni koraci, ove ili iduće godine, nije htio najaviti.

Švajghofer je kazao da se Styria vraća u Sloveniju, a list Delo nezvanično navodi da je zainteresovana za kupovinu web portala www.zurnal24.si.

“Styria se vraća u Sloveniju, možete to objaviti mirno”, rekao je Švajghofer ali konkretne planove u Sloveniji nije htio da komentariše.

U ovoj zemlji Styria upravlja sa više od četvrtine lista Dnevnik i internet portalima www.mojedelo.com i www.bolha.com.

Kompanija posjeduje šest internet portala i nekoliko štampanih medija i u Hrvatskoj, uključujući Večernji list i Poslovni dnevnik, kao i 24sata.