Savin Kuk: Najbolja zimska sezona u proteklih deset godina

Podijeli

Na Skijalištu Savin kuk ispratili su najuspješniju zimu u posljednjoj deceniji. Tokom sezone prodato je 13.000 ski pasova. U toku su pripreme za ljeto a skijalište će ponovo biti otvoreno najkasnije do sredine maja.

Sa 118 skijaških dana i 13.000 prodatih ski pasova u Upravi skijališta Savin kuk na Durmitoru ispratili su najuspješniju sezonu u zadnjoj deceniji, kazao je direktor skijališta, Milutin Tomić.

“Mogu slobodno da kažem da smo imali jednu uspješnu sezonu. Tome su doprinijele i povoljne vremenske prilike, tokom cijele szone imali smo dovoljno snijega na skijalištu. Imali smo 118 skijaških dana što je rekord u poslednjih 10 godina i oko 13.000 prodatih ski pasova, imali smo 5 uspješno organizovanih takmičenja u alpskom skijanju a što se gostiju tiče bilo ih je sa svih strana svijeta a najviše domaćih i zemalja regiona Srbije, Bosne i Hrvatske” kazao je Tomić, javlja Radio CG.

Direktor skijališta ističe da su odmah počele pripreme za ljeto i da je u toku redovni remont žičara.

Cijene usluga za ljeto su na prošlogodišnjem nivou.

Vožnja žičarom za panoramsko razgledanje planine je 7 eura a za djecu 4 dok su cijene ulaznice u avanturistički park od 5 do 7 eura zavisno od uzrasta posjetilaca. Što se ugostiteljkih usluga na skijalištu tiče gostima će na raspolaganju biti nacionalni restoran “Durmitorsko sijelo” i Kafe bar “Kulina”.

Tomić ističe da iako interesovanja za usluge skijališta ima od prvog maja zbor velikog snijega očekuje se da će skijalište biti otvoreno sredinom narednog mjeseca.

“Iako već imamo ugovorene aranžmane za prvi maj zbog velike količine snijega pri vrhu Savinog kuka to ćemo najvjerovatnije morati pomjeriti za sredinu maja kada će skijalište sigurno početi sa radom za ljetnu sezonu” kaže Tomić.

Iza duge i teške zimme na putu do skijališta Savin kuk ostalo je dosta oštećenja i udarnih rupa. Prema informacijama koje imaju u Upravi skijališta Direkcija javnih radova narednih dana počeće popravku puta u okviru koje će biti izgradjena i nova dionica od kuća Stijepovića do skijališta i rekonstruisan i proširen parking.