Beograd još čeka Hard Rock Cafe: Ne mogu da nađu odgovarajuću lokaciju

Podijeli

Ni dvije godine nakon najave otvaranja poznatog svjetskog lanca restorana Hard Rock Cafe u Beogradu, to se nije desilo. Razlog je – nedostatak adekvatnog prostora u centru srpske prijestonice, saopšteno je portalu Investitor iz kompanije.

“Intenzivno tragamo za lokacijom u centru Beograda. Ono što je naizgled odgovaralo standardima Hard Rock Cafea u užem centru bilo je pod vlasničkim sporom, a stav kompanije je da nipošto ne ulazi u aranžmane koji imaju bilo koju vrstu opretećenja”, rekli su nezvanično iz kompanije koja posjeduje franšizu ovog poznatog svjetskog lanca restorana, hotela i kazina.

Sagovornik Investitora sa tržišta nekretnina u Beogradu, koji je bio uključen u potragu odgovarajuće lokacije, kaže da su vlasnici nekih lokacija bili, moguće, povezani i sa organizovanim kriminalom, zbog čega su i one isključene iz daljeg razmatranja. Krajem 2016. godine neki mediji su javili da će Hard Rock Cafe Beograd biti izgrađen u Obilićevom vencu, gdje je nekada bio restoran Vapiano, ali se to nije desilo.

“Sve to je blokiralo dalju investiciju procijenjenu na oko pet miliona eura i zapošljavanje 20-ak radnika u Beogradu. Ipak se nadamo da ćemo kroz intenzivne kontakte koje imamo na tržištu riješiti taj problem i nastaviti širenje franšize u regionu”, rekao je izvor Investitora.

Prvi Hard Rock Cafe u regionu otvoren je u Podgorici u februaru 2015. godine, u sklopu poslovnog centra Capital Plaza. Investitor u taj objekat je Abu Dhabi Financial Group (ADFG), kao i u cijelu Capital Plazu.

ADFG je, u saradnji sa korporacijom Hard Rock International, postala vlasnik franšize za Hard Rock Cafe za region jugoistočne Evrope.

Hard Rock Cafe je najpoznatija franšiza u Crnoj Gori. A franšiza je…