Kinezi bez dozvole za gradnju dijela autoputa na otvorenoj trasi

Podijeli

Ministarstvo održivog razvoja i turizma odbilo je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju dijela dionice 4.4.2 autoputa otvorena trasa Bar-Boljare, na prioritetnoj dionici Smokovac-Mateševo, na području katastarske opštine (KO) Mateševo, opština Kolašin.

Zahtjev za izdavanje dozvole je podnijelo Ministarstvo saobraćaja jer je Vlada investitor projekta, dok radove izvodi kineski CRBC. Dozvolu su tražili 19. decembra, odnosno prije četiri mjeseca.

U rješenju se, kako prenosi Dan, navodi da je zahtjev investitora neosnovan.

“Postupajući po predmetnom zahtjevu, Ministarstvi je pribavilo po službenoj dužnosti list nepokretnosti i kopiju plana za katastarsku parcelu broj 440 KO Mateševo, svojina Crne Gore, subjekat raspolaganja opština Kolašin za koju investitor nije dostavio dokaz o pravu svojine, odnosno drugom pravu na građevinskom zemljištu. Dokaz iz člana 181 stav 3 tačka 3 ne postoji ni za katastarske parcele 419/1, 428/1, 397/1 i 396/1 KO Mateševo koje su kao lokacija za građenje navedene u elaboratu eksproprijacije zemljišta iz novembra2017. godine. Takođe, investitor nije dostavio dopunu tehničke dokumentacije u delu lokacije s obzirom na to da u dostavljenom revidovanom glavnom projektu, tekstualni deo, nije dat opis lokacije sa navođenjem katastarskih parcela koje ulaze u sastav trase devijacije Adžića Do, a što je propisano pravilnikom o načinu izrade, razmeri i bližoj sacržini tehničke dokumentacije”, piše u rešenju Ministarstva održivog razvoja.

Prije nego su donijeli rešenje o odbijanju zahtjeva za izdavanje dozvole za izgradnju otvorene trase, oni su obavestili Ministarstvo saobraćaja, čiji se punomoćnik izjasnio o svakoj od navedenih stavki i nije negirao navode resora na čijem je čelu Pavle Radulović, piše crnogorski Dan.