Da li će Pink M postati crnogorska N1?

Podijeli

Vijest da je američki fond KKR kupio Pink M i Pink BiH te da je zbog toga njihov doskorašnji vlasnik Željko Mitrović za utorak sazvao hitan sastanak sa upravama regionalnih televizija tog brenda pokrenuo je pitanje dalje sudbine te TV stanice u Crnoj Gori koja godinama diže medijsku ali i političku prašinu u državi.

KKR je inače vlasnik regionalne TV mreže N1, koja ima redakcije u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji pa je za očekivati da će Pink M, nakon što i formalno dobije novog vlasnika, biti dodata tom društvu. To bi značio i konačan kraj uređivačke politike koja je godinama bila uperena protiv opozicionih grupa i pojedinaca i njihovom diskreditovanju.

Američki fond KKR, koji je inače bio zainteresovan i za preuzimanje kompanija Telenor u Crnoj Gori, Srbiji, Mađarskoj i Bugarskoj, već ima u svom vlasništvu kablovske mreže Telemach i Total TV, dok u Srbiji kontroliše najvećeg provajdera kablovskih usluga, SBB.

Predstavnici KKR-a nedavno su se sastali i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, gdje su najavili investicije vrijedne 293 miliona eura.

Mediji javljaju da je vlasnik Pinka, Željko Mitrović dobio ponudu od KKR-a za preuzimanje kompletne firme za 480 miliona eura, ali da je ovaj to odbio. Ipak, kako se spekuliše, razgovori dvije strane će biti nastavljeni a za utorak je Mitrović zakazao sasranak sa regionalnim menadžerima na tu temu.

Mitrović odbio da proda Pink za 480 miliona eura