Mitrović odbio da proda Pink za 480 miliona eura

Podijeli

Vlasnik i direktor Pink media grupe Željko Mitrović odbio je da proda kompaniju, uprkos vrtoglavoj ponudi američkog fonda KKR, javljaju beogradski mediji.

Fond je za cijelu “imperiju” Pinka ponudio 480 miliona eura i razgovori će, uprkos odbijanju, biti nastavljeni.

Kako se navodi, taj potez KKR grupe, na čijem je čelu bivši direktor CIA Dejvid Petreus, a koja u Srbiji već drži TV kanale N1, Grand, Sport klub, operatere SBB i IKOM, razlog je zbog koga je Mitrović za utorak zakazao hitan sastanak svih uprava Pinka u zemlji i regionu, na kome će predočiti sve važne odluke vezane za budućnost poslovnih operacija svih kompanija koje nose prefiks Pink.

List prenosi da je KKR nedavno kupio od Mitrovića bosanski i crnogorski kanal, koji u strukturi prihoda Pink medija grupe imaju učešće pet odsto i ne utiču na razvoj te kompanije, koja uz 60 kanala ima i kompleks najmodernijih filmskih studija, firmu za iznajmljivanje jahti, avio-kompaniju.

U cijelu transakciju, kako saznajeu Novosti, trebalo je da bude uključen i profitabilni avio-prevoznik Air Pink.

Direktor “Pinka” Mitrović za utorak je sazvao hitan sastanak kako bi svim upravama iz regiona saopštio važne odluke koje je donio o budućnosti svih televizija sa prefiksom “Pink” u Srbiji i regionu.

Osnovana 1993. godine, kao jedna od prvih medijskih kompanija u privatnom vlasništvu, Pink televizija je definisala i postavila standarde za komercijalne medijske operatere u zemlji i cijelom regionu jugoistočne Evrope.

Pink media grupa obuhvata sedam pojedinačnih, nezavisnih kompanija: Pink
international company, RTV Pink, Pink BiH, Pink M, Pink films
international, muzičku produkcijsku kuću City Records i avio-kompaniju
Air Pink.