Radulović: Da imamo 30 Splendida, svaki bi bio pun

Podijeli

Ove godine, pod uslovima da nema nikakvih velikih poremaćaja ne u Crnoj Gori, nego globalno, od turizma ćemo imati 10 do 15 odsto više novca nego prošle godine, prometovaćemo prvu milijardu, kazao je u intervjuu za Pobjedu suvlasnik hotelske grupe Montenegro stars i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, dodajući da je ova godina počela mnogo bolje nego prošla, koja je takođe bila dobra.

“Počelo je sve rekordno. Nova godina je bila rekordna, januar, februar nikad više para jer ja ne brojim noćenja nego samo novac. Mart je bio izvanredan, april nikad bolji, maj već sada mogu reći rekordan i o jadu ćemo se zabaviti kako sve goste da smjestimo”, ističe Radulović.

Žao mu je, naglašava, što nemamo više hotela.

“Da imamo 30 Splendida i ne znam koliko hotela sa četiri zvjezdice sve bi bilo puno, jer smo već sad u velikom problemu. Već je prodat veći dio za sljedeću sezonu”, rekao je Radulović.

Ove godine raste broj gostiju iz Skandinavije, baltičkih zemalja, biće “eksplozija” Mađara, Poljaka, Čeha, Njemaca, nabraja on, ističući da ih hrabre velike najave, povećanje obima posla i više para.

Centralni i sjeverni dio, kaže, postaju sve atraktivniji za turiste.

“Žabljak, Rožaje, Kolašin, Mojkovac nijesu ništa manje atraktivni ljeti nego zimi, ako ne i bolje”, naveo je Radulović.

Dugi niz godina, od 2000, bili smo predodređeni za rusko i ukrajinsko tržište, odnosno za goste iz Istočne Evrope, objašnjava on, te naglašava da je od pretprošle godine počela da se mijenja struktura gostiju, prošle je progresiralo, a ove godine će da bude bum.

“Otvorila se Zapadna Evropa, a prvi i osnovni razlog je ulazak Crne Gore u NATO”, ocjenjuje Radulović, zaključujući da je od velikog značaja da budemo liberalni kada su vize u pitanju.