Ministarstvo javne uprave: Nema zakonskih prepreka za primanje novca preko PayPal-a

Podijeli

Korisnici servisa za online plaćanje PayPal u Crnoj Gori i četiri godine nakon početka rada servisa te kompanije kod nas, ne mogu da prime novac preko te platforme a nema naznaka kada će se to desiti.

Portalu Investitor je iz Ministarstva javne uprave rečeno da zakonska regulativa u Crnoj Gori nije prepreka aktiviranju PayPal-ove opcije “Receive” (Primanje), iako se više puta pominjalo da to sprečava tu kompaniju da pusti svoje servise u punom obimu.

“PayPal je privatna kompanija, profitno orjentisana i kao takva ima svoja pravila poslovanja. Ministarstvo javne uprave je u kontinuiranoj komunikaciji sa predstavnicima te kompanije i obaviješteno je da je Crna Gora važno tržište za PayPal, kao i da je odluka o proširenju usluga na opciju “Receive” (Primanje) u bilo kojoj zemlji rezultat internih procedura u PayPal-u, na osnovu kojih će ta kompanija odlučiti kada će opciju “Receive” (Primanje) uključiti”, dodali su iz Ministarstva.

Crna Gora je u PayPal sistem plaćanja uključena 18. juna 2014. godine, nakon pokrenute procedure i intenzivne komunikacije za kompanijom PayPal, koja i dalje traje, pojasnili su iz Ministarstva i dodali da postojanje funkcije “Send” (Pošalji) znači da je Crna Gora ispunila uslove koje propisuje PayPal.”

“Crnogorsko tržište time je uključeno u globalno potrošačko tržište PayPal sistema, putem kojeg preko 18 miliona preduzeća širom svijeta vrši plaćanja, koristeći visok stepen zaštite koju ta platna platforma nudi”, kazali su iz Ministarstva javne uprave.