Kroz Budvu za sedam dana prošlo 80.000 turista

Podijeli

Tokom sedmodnevne fešte ”Karnevalske majske večeri” Budvu je posjetilo čak 80.000 ljudi. To tvrdi direktor Turističke organizacije Budve Mladen Franović.

Karnevalske svečanosti koja su obilježile prve dane maja i otvaranje predstojeće ljetnje sezone, završene su juče, Dječijom karnevalskom povorkom i nastupom dječjeg hora „D-moll“. Oko 700 djece pod maskama iz 25 grupa različitog uzrasta, u kostimima je prošetalo ulicama Budve, do zidina Starog grada, gdje su izveli karnevalske tačke.

Ovoj završnici, prethodio je koncert Tonija Cetinskog koji je održan u subotu uveče.

“Karnevalske majske večeri ove godine prvi put su trajale sedam dana tokom kojih su se na bini smjenjivali poznati izvođači poput Dejana Petrovića i njegovog Big Benda, srpske pop pjevačice Nevene Božović, međunarodni folklorni ansambli, lokalni bendovi i plesači. Centralni karnevalski dan bio je 2. maj, kada je ulicama Starog grada prodefilovalo više od 1200 učesnika iz 50 zemalja regiona,Ukrajine, Rusije, Italije, Moldavije, Albanije…, koje su predvodile mažoretkinje uz zvuke gradske muzike i grandiozan vatromet”, navodi se u saopštenju TO Budve, prenose Vijesti.

“Za vrijeme sedmodnevnih ‘Karnevalskih majskih večeri’ u Budvi je bilo više od 25.000 registrovanih posjetilaca, a oko 80.000 ljudi je prošlo kroz grad. Ako je suditi po tome, ovo će biti jedna od najuspješnijih sezona u proteklih pet godina – izjavio je direktor Turističke organizacije Budve (TOB) Mladen Franović i najavio produžetak manifestacije iduće godine u maju, uz učešće novih zainteresovanih gradova. Franović je najavio i bogat kulturno-zabavni program, koji će činiti 27 manifestacija tokom ljetnje sezone u Budvi.

Organizator manifestacije „Karnevalske majske večeri“ je Turistička organizacija opštine Budva, uz podršku nevladinih organizacija NVO „Feštađuni“, NVO „Stara Budva“, lokalne samouprave i hotela „Mažestik“.