Brussels Airlines uspostavio avioliniju Tivat – Brisel

Podijeli

Vodeća belgijska avio kompanija Brussels Airlines, dio Lufthansa Group uspostavila je prvi put sezonsku liniju ka Tivtu. Tivat će jednom sedmično I to srijedom biti povezan sa glavnim gradom Evrope, Briselom. Na ovoj liniji saobraćaće avion tipa Airbus A320, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Avioni Brussels Airlinesa će polijetati svake srijede u 14:55h iz Brisela a slijetaće u Tivat u 17:10h.

Prvi avion koji je sletio na tivatski aerodrome bio je pun a zanimljivo je da je cijela posada, uključujući pilota i kopilota bila ženska.

@flyingbrussels is in the house! Welcome!

A post shared by Aerodromi Crne Gore (@aerodromi_cg) on

Povratak je predvidjen letom SN3370 iz Tivta u 18:00h i dolaskom u Brisel u 20:25h. Letovi iz Brisela su uglavnom  već prodati od strane turoperatera. Time se potvrdjuje sve veća zainteresovanost turista za Crnu Goru. Novom linijom Brussels Airlines omogućava svojim putnicima iz Crne Gore ne samo direktnu vezu za Brisel nego i preko Brisela dalje veze u istom danu za mnoge evropske destinacije unutar svoje evropske mreže letova, na primjer za London ili interkontinentalne destinacije  uz noćenje u Briselu

“Novom linijom Brussels Airlines omogućava putnicima iz Crne Gore, ne samo direktnu vezu za Brisel, nego i dalje veze preko Brisela u istom danu za mnoge evropske destinacije unutar svoje evropske mreže letova”, kazao je Peter Pullem viši direktor prodaje za centralnu, istočnu i jugoistočnu Evropu u Lufthansa grupi.

Letovi iz Brisela su skoro u potunosti prodati od strane turističkih operatera, čime se potvrđuje sve veća zainteresovanost turista za Crnu Goru.

Prema riječima direktora Aerodroma Crne Gore Danila Orlandića, vrata ove kompanije su uvijek otvorena za razgovore o novim linijama.

“Što se tiče linije Brisel – Tivat siguran sam da će biti jako uspješna, s obzirom na naša dobra iskustva sa linijom BriselPodgorica”, istakao je Orlandić, naglasivši da će na oba aerodroma do kraja godine opslužiti oko 2,5 miliona putnika.

“To će mnogo značiti za našu državu i sve koji su u lancu turističke privrede. Do početka maja, u odnosu na isti period prošle godine, imali smo 65.000 putnika više”, naglasio je Orlandić.

Otvaranjem ove linije Tivat je postao jedna od pet destinacija u regionu do kojih Brussels Airlines leti iz Brisela.