Telenor ima najveću 4G mrežu u Crnoj Gori

Podijeli

Najveća prosječna brzina prenosa podataka u urbanim sredinama na teritoriji Crne Gore, za koji se dominantno koristi 4G tehnologija, ostvaruje se u Telenor mreži, pokazuju rezultati mjerenja koje je sprovela Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

Prema mjerenju kvaliteta mreža operatora objavljenim u utorak, 8.maja, Telenor je koristio 4G tehnologiju u više od 93% slučajeva obuhvaćenih uzorkom mjerenja.

Telenor je ostvario i najbolji rezultat u mjerenju prosječne brzine prenosa podataka, a najveća brzina od 162 Mb/s u downlink-u izmjerena je upravo u Telenor mreži.

,,U svom poslovanju, uvijek se vodimo onim što naši korisnici žele i što im je potrebno, a to su brz internet i kvalitetni servisi. Zato nam je prošle godine u fokusu bila modernizacija mreže, tokom koje smo tehnologiju najnovije generacije uveli u sve crnogorske opštine, odnosno na više od 350 lokacija. Uporedo sa realizacijom tog zahtjevnog projekta, intenzivno smo radili na širenju pokrivenosti 4G signalom u svim gradovima. Rezultati EKIP-ovog mjerenja dokaz su da smo uspjeli u svojoj namjeri“, rekla je Sandra Štajner, generalna direktorka Telenora u Crnoj Gori.

Telekom, Telenor, M:tel: Čiji mobilni internet je najbrži

Mjerenje je sprovedeno u periodu od novembra prošle do januara ove godine u svim gradovima i najvažnijim putnim pravcima u Crnoj Gori, za sva tri operatora istovremeno. Proces obuhvata mjerenje različitih parametara, uz pomoć kojih je moguće uporediti kvalitet pruženih usluga, piše Portal Analitika.

Kada je riječ o pružanju usluge govora na teritoriji Crne Gore, rezultati pokazuju da je Telenor mreža najpouzdanija, jer se u njoj ostvari najviše uspješno uspostavljenih poziva, a najmanji broj poziva se prekine.

Telenor planira da i ove godine intenzivno ulaže u razvoj kvaliteta svoje mreže, kako bi korisnicima omogućio nesmetano korišćenje servisa koji su im najpotrebniji.