Vlasnik Telemacha i Total TV-a dobija podršku EBRD-a

Podijeli

EBRD je podržao najavu United Grupe (SBB, Telemach, Total TV) da u narednih pet godina uloži više od 600 miliona eura u Jugoistočnoj Evropi, navodi se u saopštenju.

United Grupa je u vlasništvu američkog fonda KKR, koja posjeduje i kablovske mreže Telemach i Total TV u Crnoj Gori. KKR će biti i novi vlasnik televizije Pink M.

United Grupa, koja je vodeći kablovski operator u pružanju usluga televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije u Jugoistočnoj Evropi, nastala iz male kompanije koju je 2000. godine osnovao Dragan Šolak, ova sredstva će investirati u razvoj lokalne infrastrukture, kreiranje novih radnih mesta i otvaranje novih poslovnih prilika.

Predsednik EBRD-a, Ser Suma Čakrabarti se kao domaćin Godišnje skupštine i poslovnog foruma EBRD-a 2018. godine u Jordanu sastao sa predsjednikom Upravnog odbora United Grupe Draganom Šolakom, sa kojim je razgovarao o podsticanju ekonomskog rasta u regionu, navodi se u saopštenju.

Na zajedničkoj panel diskusiji sa top menadžmentom United Grupe, u okviru Godišnje skupštine, Alan Pilu, potpredsednik EBRD-a za bankarske poslove, je izjavio:

“Naša saradnja sa United Grupom kao i većinskim vlasnikom, kompanijom KKR, predstavlja pravu priču o uspjehu. Naša zajednička posvećenost regionu i dosadašnji rezultati ulivaju nam povjerenje i za buduće uspjehe, posebno zbog toga što United Grupa nastavlja da ulaže u regionu”.

Dragan Šolak je ovim povodom dodao: “Tokom 14 godina izgradili smo odnos povjerenja sa EBRD-om, čija podrška je bila neprocjenjiva i pomogla da United Grupa ostvari velike rezultate i podrži širi ekonomski uspjeh u regionu”.

EBRD je jedan od ključnih investitora u Jugoistočnoj Evropi sa oko milijardu eura vrijednosti novih projekata svake godine. Podrška regionalnoj integraciji putem investicija u infrastrukturu i fokusiranje na povezanost su među prioritetima banke u podsticanju privrednog razvoja i životnog standarda.