Mali trikovi uštede: Pet savjeta kako potrošiti manje dok jedete u restoranima

Podijeli

U posljednje vrijeme se otvara jako puno novih street food i ostalih restorana i mnogi od nas imaju želju da ih posjeti i vidi o čemu se radi.

Hraniti se vani košta i iz tog razloga Huffington Post nudi pet savjeta kako uštedjeti dok jedete u restoranima.

1. Unaprijed pogledajte jelovnik

Ako pregledate jelovnik prije samog odlaska u restoran, potrošićete samo nekoliko minuta, a imaćete priliku brzinski izračunati koliko bi Vas koje jelo koštalo i vidjeti postoji li možda neki dnevni meni po specijalnoj cijeni. Osim toga, ovako možda i saznate za happy hour, odnosno vrijeme u koje je u restoranu jeftinije jesti ili piti.

2. Naručite cijelu bocu pića

Iako se čini da ćete manje potrošiti ako naručite jednu čašu vina (ili mineralne vode), a ne cijelu bocu, ako svi za stolom piju isto piće, po čaši će Vas ipak ispasti jeftinije uzeti cijelu bocu.

3. Ne jedite meso

Za neke je ovo prilično teško. Ipak, obroci koji ne sadrže meso imaju niže cijene od onih mesnih. Tako da, ako pokušavate uštedjeti, pokušajte koji put da naručite neku salatu ili tjesteninu u umaku. Na taj ćete način uštedjeti.

4. Preskočite desert i kupite kuglicu sladoleda u obližnjoj slastičarnici

Nakon što prije odlaska u restoran pogledate jelovnik, “proguglajte” i obližnje slastičarne. Zašto? Zato što deserti u restoranima koštaju više od 5 eura, dok će Vas kuglica sladoleda koštati jedan.

5. Platite kreditnom karticom

Činjenica je da što više novaca imate u novčaniku, više ćete potrošiti, a na ovaj način to sprječavate. Tačnije, potrošićete točno onoliko koliko ste unaprijed izračunali.