Akcionarima Crnogorskog Telekoma dividenda od 10 centi po akciji

Podijeli

Dio neto dobiti Crnogorskog Telekoma, ostvarene u prošloj finansijskoj godini, od 4,73 miliona eura isplatiće se akcionarima kao dividenda, odlučeno je na redovnoj Skupštini dioničara te telekomunikacione kompanije.
Akcionarima će biti isplaćen iznos od deset centi za akciju.

Na sjednici Skupštine, koja je održana danas, usvojeni su finansijski i izvještaji o poslovanju za prošlu godinu.


Izvršni direktor, Nikola Ljušev, kazao je da je Crnogorski Telekom, bez obzira na veoma konkurentno crnogorsko telekomunikaciono tržište, dugo godina i dalje jedini telekomunikacioni operator čije se akcije nalaze na berzi, te da je u prethodnom periodu isplaćen veliki iznos dividende.

“Menadžment Crnogorskog Telekoma je posvećen i postavlja sebi cilj da se nastavi sa dobrim poslovnim rezultatima i saglasno tome se ubuduće zalaže za isplatu dividendi u iznosu ne manjem od 50 odsto godišnjeg neto profita”, kazao je Ljušev.

On je dodao da je to veoma ambiciozno imajući u vidu nivo potrebnih investicija kako bi se održala konkurentnost na tržištu telekomunikacija u Crnoj Gori.

Iz Telekoma je saopšteno da je za nezavisnog revizora društva za ovu godinu Skupština akcionara izabrala revizorsko preduzeće PricewaterhouseCoopers.

Takođe, saglasno zakonskoj obavezi razriješen je Odbor direktora izabran na prethodnoj redovnoj Skupštini akcionara.

“Odlukom o imenovanju članova Odbora direktora, izabrani su Siniša Đuranović, Marc Stehle, Nataša Rapaić, Saša Kramar i Balša Čavlović, koji će osigurati dobre rezultate i u narednom periodu”, zaključuje se u saopštenju.