Kostić: Cilj je kupovina još hotela u Crnoj Gori, Hrvatskoj ili Sloveniji

Podijeli

U proteklih deset godina MK Grupa je uložila 200 miliona eura u izgradnju hotela u Srbiji i region, izjavio je predsednik MK Gruop Miodrag Kostić.

Kostić kaže za Tanjug da je oblast hotelijerstva najmlađa grana u MK Grupi koja veoma brzo raste te da je orijentacija kompanije ulaganje u braunfild investicije (oživljavanje starih objekata uz revitalizaciju zagađenog građevinskog zemljišta).


“U zadnjih deset godina u hotele smo uložili nešto ispod 200 miliona eura i to se na prvi pogled nije vidjelo, a možda je sada iskočilo sa otvaranjem hotela Sheraton”, kaže Kostić i podsjeća da je MK Grupa u u zadnje dvije godine otvorila dva Kempinski hotela, jedan u Hrvatskoj a drugi u Sloveniji.

Kostić ističe da kada je riječ o hotelijerstvu, njegova kompanija je postala lider u regionu, a na pitanje Tanjuga da li eventualno planira da učestvuje u privatizaciji i ulaganju u banje u Srbiji, Kostić kaže da mu u ovom momentu to nije prioritet.

“Želimo da ulazimo u projekte koji su brown field, izbjegavamo green field projekte i naša orjentacija je prije za područje jadranske obale, područje Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i gradski hoteli. U ovom momentu banjski turizam ima neke svoje specifičnosti i ne bih rekao da nam je to u ovom momentu prioritet”, kaže Kostić.

Objašnjava da je prevashodna orijentacija njegove kompanije ulaganje u brownfield investicije u hotelijerstvu i to u hotele koji imaju 150 do 200 soba.

“Danas smo sigurno lider kada je hotelijerstvo u pitanju, ne samo u Srbiji nego u cijeloj regiji. To jeste najmladja grana u MK Grupi ali rapidno raste i mi imamo viziju šta želimo sa time i mislim da će u budućnosti to biti jedan od najbrže rastućih biznisa u okviru MK Grupe”, ocjenjuje Kostić.

Miodrag Kostić otvorio prvi hotel Sheraton u Srbiji