Direct Media preuzima Pink M

United Media predala je danas Komisiji za zaštitu konkurencije zahtjev za odobrenje kupovine 100% udjela u kompaniji Direct Medija na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, što uključuje i zahtjev za odobrenje Direct Mediji za kupovinu terestrijalnih televizijskih stanica Pink BiH i Pink Crna Gora.

„Direct Medija je moderna advertajzing agencija koja ima veliki broj klijenata u više zemalja regiona, odlične odnose sa TV stanicama i medijima i dobro razrađene modele plasiranja i monetizacije lokalne produkcije i atraktivnih sadržaja. Zbog toga smo ih prepoznali i kao odličnu platformu za pokretanje transformacije televizija u regionu kroz primjenu novih tehnologija koje se sada uvode u cijelom svijetu“ – rekla je Aleksandra Subotić, direktor United Medije.


„Direct Media je skoro dvije decenije regionalni lider na tržištu medijskih i komunikacijskih agencija, kao i važan partner u produkciji televizijskog sadržaja. Drago nam je da je United Media prepoznala vrijednosti Direct Medije, i vjerujem da će naše udruživanje biti ključni faktor transformacije regiona ka budućnosti televizijskog oglašavanja u novom digitalnom dobu“ – izjavio je Chairman Direct Medije, Krassimir Guergov.

Ovom akvizicijom Direct Medija postaje dio velikog sistema United Medije i nastavlja razvoj novih tehnologija, inovativnih advertajzing modela i primjene digitalnog marketinga.

To će omogućiti da se osmišljena rešenja plasiraju kroz različite platforme, a Direct Mediji osigurati potencijal za dalji rast, saopšteno je.

Ranije je bilo saopšteno da će Pink M i Pink BiH biti prodati američkom fondu KKR, koji ima većinski udio u United Group.

Pink M prodat Amerikancima

jun 5, 2018 at 5:11 pm