Njemački novinari u obilasku Durmitora i Skadarskog jezera

Podijeli

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Njemačke, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizovala je studijsku posjetu destinaciji predstavnika medija iz Njemačke, u periodu od 3. do 7. juna.

Riječ je o predstavnicima magazina „Stuttgarter Zeitung“, „Globtrotter“, radia „RBB Rundfunk Berlin“ i portala „Zeit“, „Spiegel“ i „Urlaubsheld“.



Budući da se radi o medijima koji su specijalizovani za aktivni odmor, programom posjete akcentovan je taj segment naše turističke ponude, posebno sjevernog regiona. Tako su u prvom dijelu posjete, novinari bili u prilici da obiđu Lipsku pećinu, splavare kanjonom Tare, planinare u Nacionalnom parku Durmitor, veslaju Crnim jezerom i razgovaraju sa predstavnicama JP Nacionalni parkovi Crne Gore.

U nastavku posjete, očekuje ih biciklistička tura panoramskim putem „Durmitorski prsten“, posjeta Centru za posjetioce NP Skadarsko jezero, krstarenje jezerom i vožnja kajaka. Takođe, programom posjete planirana je posjeta NP Lovćen, planinarenje starim putem do Starog grada Kotora i obilazak Budve.

Podršku realizaciji ove posjete pružili su JP Nacionalni parkovi Crne Gore i lokalne turističke organizacije Podgorice i Žabljaka.

Imajući u vidu čitanost medija čiji predstavnici borave u Crnoj Gori, od kojih samo „Stuttgarter Zeitung“ ima preko 850.000 čitalaca, očekuje se da će objavljeni članci kao rezultat ove posjete, doprinijeti promociji Crne Gore kao turističke destinacije koja nudi brojne mogućnosti za aktivni odmor, a time i boljoj posjeti njemačkih turista u periodima pred i postsezone.