Erdogan: Postigli smo blagostanje – svaka kuća ima frižider

Erdogan

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan ponovo je nazvao Grčku „primjerom“ stečaja i propadanja, a svoju zemlju „primjerom blagostanja“ od kada je on na vlasti.

Govoreći na predizbornom mitingu svoje stranke, vladajuće AKP u Sakariji na obali Crnog mora, turski predsjednik je kritikovao međunarodne rejting agencije što su u posljednje vrijeme četiri puta podigle kreditni rejting Grčke, iako su, kako je rekao, „susjedi bankrotirali“.


„Potonuli su, srušili se, možete li ih spasti podizanjem rejtinga? Pogledajte kakvi su im putevi i vidjećete koliko su jadni“, rekao je turski predsjednik, prenose agencije.

Erdogan je rekao da je, s druge strane, turska ekonomija postala „svjetski uzor“, a „Turska je postala svjetski model, legenda u čitavom svijetu posljednjih 16 godina“.

Turski predsjednik je taj uspeh ilustrovao povećanjem prodaje automobila i frižidera tokom njegove vlasti i ocijenio da „to znači da više nema siromaštva. Ako je frižider u svakom domaćinstvu, to znači da smo dostigli nivo blagostanja“.

Grčki mediji dodaju da se Erdogan nije osvrnuo na nagli pad kursa turske lire i na rast inflacije zbog kojeg građani sakodnevno imaju problema.

jun 7, 2018 at 1:35 pm