Yahoo Messenger odlazi u istoriju

Podijeli

Jedan od prvih originalnih chat servisa Yahoo messenger odlazi u istoriju. Kako je najavljeno, gašenje ovog messengera je planirano za 17. jul, a ista sudbina ga je zadesila kao i AOL Instant Messenger koji je ugašen 15. decembra prošle godine.

Oni koji žele, svoju istoriju četovanja mogu da preuzmu putem ovog linka, tokom narednih šest mjeseci.


Oath, kompanija u vlasništvu Verizona, koja trenutno upravlja Yahoo Messengerom, nije objavila nikakve planove o tome da li će mesindžer zamijeniti novim, što bi moglo da postane konkurencija WhatsAppu ili Facebook Messengeru.

Yahoo Messenger je lansiran 9. marta 1998. godine, kao Yahoo Pager, a potom je 21. juna 1999. godine dobio svoj legendarni naziv, pišu Nezavisne novine.

To znači da će 17. jula 2018. godine, kada servis bude konačno ugašen, Yahoo Messenger imati 20 godina četiri mjeseca i osam dana.

Oath je ovu priliku iskoristio kako bi sve korisnike podsjetio na Yahoo Squirrel, koji predstavlja aplikaciju za razmjenu poruka baziranu na sistemu pozivnica, a koja se trenutno nalazi u beta fazi.

Da bi Yahoo Squirrel mogao da se koristi potreban je zahtjev (pozivnica) za pristupanje beti. Ostaje pitanje koliko vremena će proći dok i ovaj servis za četovanje ne bude ugašen.