KKR kupuje zdravstvenu kompaniju za 9,9 milijardi dolara

Podijeli

Američki investicioni fond KKR kupuje tamošnju kompaniju Envision Healthcare Corp za medicinske usluge, za oko 9,9 milijardi dolara.

KKR, koji je prisutan i u regionu Zapadnog Balkana, platiće 46 dolara po akciji Envisiona, prema ugovoru koji bi trebalo da bude zaključen u četvrtom kvartalu a ukupna cijena obuhvata i dugove preuzete kompanije, javlja AP, prenosi Beta.


Na čelu KKR grupe nalazi se Dejvid Petreus, bivši vojni komandant i direktor CIA-e.

Envision, sa sjedištem u Nešvilu, najavio je jesenas da će preisipitati svoje strateške mogućnost. Sada je saopštio da su upravni odbor i finansijski savjetnici razmotrili prodaju i mogućnost nastavak samostalnog poslovanja.

Ocijenjeno je da dogovor s KKR-om nudi najbolje mogućnosti za maksimiziranje vrijednosti dioničarima.

Envision pruža medicinske usluge u odjeljenjima hitne pomoći, anesteziologiji i radilogiji. Posjeduje više od 250 hirirških centara i bolnica.

KKR je većinski vlasnik United group, koja posluje u šest zemalja bivše Jugoslavije, uključujući i Crnu Goru (kroz vlasništvo u kablovskim mrežama Telemach i Total TV). Njen deo je United Media u čijem je sastavu televizija N1 a uskoro preuzimaju i poslovnje marketinške agencije Direct Media u regionu.

United Media će preko Direct Medije, kako je nedavno saopšteno, preuzeti i televiziju Pink M.