Branislav Gugi Savić, Gugi Commerce

Gugiju zeleno svjetlo za gradnju hotela u Opatovu

Podijeli

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, odnodno Direktorat glavnog državnog arhitekte, dalo je saglasnost na idejno rješenje budućeg luksuznog butik hotela sa četiri zvjezdice, koje u Opatovu, na području tivatske opštine planira da gradi budvanska građevinska kompanija “Gugi commerce” biznismena Branislava Gugija Savića.

Kako je “Vijestima” potvrđeno, na toj atraktivnoj lokaciji gradnja hotela bi mogla da počne već do Nove godine, kada bi Savićeva kompanija trebalo da prijavi gradnju, ali prethodno treba da bude završena sva dokumentacija.

Za hotel u Tivtu privode se kraju aktivnosti na izradi projektno-tehničke dokumentacije u vidu završetka Glavnog projekta i revizije Glavnog projekta, nakon čega bi bila podnijeta i prijava gradnje resornom ministarstvu.

Svemu ovome prethodilo je zeleno svjetlo resora na čijem je čelu Ratko Mitrović, na idejno rješenje butik hotela, kao preduslov da se može realizovati projekat.

Kako piše u idejnom rješenju u koje su “Vijesti” imale uvid, hotel će imati 41 dvokrevetnu smještajnu jedinicu visokog komfora, kao i dva luks apartmana sa pogledom na tivatski akvatorijum Bokotorskog zaliva.

”Recepcija i restoran predstavljaju jednu cjelinu, s obzirom na kapacitet i namjenu objekta. Na prizemnoj etaži se nalazi terasa koja pripada restoranu, kao i servisne prostorije (kuhinja i toaleti). U okviru hotela pored restorana predviđen je fitnes i spa centar, sa teretanom, finskom saunom, turskim kupatilom otvorenim bazenom dimenzija 15 x8 metara. U okviru hotela nalazice se i teniski teren, dječija igraonica,multimedijalna sala za organizovanje simpozijuma kapaciteta 68 posjetilaca. U sastavu hotela predviđena je i podzemna garaža sa 25 parking mjesta”, navodi se u idejnom rješenju.

Građevinska kompanija je još ranije planirala da u Budvi izgradi hotel, ali je na kraju od te ideje odustala. Opatovo je izabrano kao mjesto gdje će biti izgrađen prvi hotel u vlasnitšvu “Gugi commerce”.