Tamaš Kamaraši, CKB, ckb ceo

CKB ima novog direktora

Podijeli

Tamaš Kamaraši je novi glavni izvršni direktor CKB-a i stupiće na funkciju 1. oktobra. On će naslijediti Pala Kovača koji se na mjestu glavnog izvršnog direktora nalazio od 2017. godine, saopšteno je iz ove banke.

Tamaš Kamaraši je magistar ekonomskih nauka i u OTP grupi je od 2002. godine angažovan na brojnim upravljačkim funkcijama: izvršni direktor za rizike, izvršni direktor Direkcije za analizu rizika i zamjenik glavnog izvršnog direktora. Takođe, bio je izvršni direktor za rizike i zamjenik glavnog izvršnog direktora u OTP banci u Rusiji. Od 2019. godine, izvršni je direktor Sektora za korporativno upravljanje grupom i operativne poslove.

Osim bogatog međunarodnog poslovnog iskustva, Tamaš Kamaraši dobro poznaje prilike i specifičnosti crnogorskog tržišta, zahvaljujući vremenu koje je proveo kao predsjednik Odbora direktora Podgoričke banke, a kasnije i kao član Odbora direktora CKB-a.

Dolaskom Tamaša Kamarašija na čelo najveće banke na crnogorskom tržištu, očekuje se da će CKB još više učvrstiti svoju lidersku poziciju. U narednom periodu, poseban fokus biće na dodatnom jačanju odnosa sa klijentima i kreiranju novih prilika za unapređenje cjelokupnog poslovnog ambijenta u zemlji.