Zgrada, šetalište i park: Kolarević gradi turističko naselje ispod Gorice

Podijeli

Podgorički biznismen Mehmed Kolarević traži saglasnost za projekat zgrade od 3.000 metara kvadratnih, u sklopu koje bi bilo šetalište i gradski park.

Kolarević se obratio Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, na čijem je čelu Ratko Mitrović, sa zahtjevom za gradnju turističkog naselja u Podgorici, u dijelu grada nazvanim Gorica C.

Kako piše u Vladinim dokumentima, u koji je Portal Dana imao uvid, Kolarević se obratio zahtjevom za izdavanje saglasnosti za idejno rješenje arhitektonskog projekta zgrade građevinske površine od 3.000 metara kvadratnih , odnosno turističkog naselja sa četiri ili pet zvjezdica i turističkog rezorta, trga, skvera, šetališta i gradskog parka.

Kolarević je u dopisu zatražio saglasnost glavnog državnog i gradskog arhitekte za dozvolu za gradnju pomenutog objekta.
Dnevne novine Dan pisale su ranije da je Kolarević vlasnik je dvije firme, preko 250.000 kvadrata zemljišta različite kategorije, te oko 2.000 metara kvadratnih stambenog prostora.

Radi se o kompaniji „Kolarević” DOO, čija je djelatnost „ostali nepomenuti specifični građevinski radovi”.

Firma je registrovana 2009. godine sa sjedištem u Podgorici, a Kolarević je u njoj osnivač, ovlašćeni zastupnik i predsjednik Odbora direktora.

Kolarević je vlasnik i firme „14. septembar”, a na ovu firmu su u katastru upisane nekretnine u Budvi i Podgorici.