Zoran Đurišić: Ja sam stvorio Montenegro Airlines, u Vladi CG su bili uzdržani

Podijeli

Bivši direktor nacionalnog avioprevoznika Montenegro Airlines Zoran Đurišić kazao je da je on stvorio Montenegro Airlines 1996. godine i tvrdi da je 2013. godine, kada ga je Vlada smijenila, sadašnjem rukovodstvu prepustio “vrhunsku kompaniju”.

“Ja sam kreator Montenegro Airlinesa. Ja sam išao u Vladu da ih ubjeđujem da treba da imamo našu aviokompaniju a oni su bili uzdržani na tu ideju”, rekao je Đurišić u emisiji “Načisto” TV Vijesti.

On je kazao da je kompanija bila “cakum-pakum” 2013. godine, kada je odstupio sa čelne pozicije, iako finansijski ali i izvještaji Državne revizorske institucije pokazuju niz nepravilnosti u poslovanju i vođenju kompanije.

Đurišić je naveo da je kompanija nabavila šest aviona bez pomoći državnog budžeta i odbacio optužbe sadašnje čelnice Montenegro Airlinesa Daliborke Pejović koja je u istoj emisiji kazala da je rukovodstvo s Đurišićem na čelu napravila niz nepravilnosti.

Pejović tvrdi da su mnogi ugovori kompanje, uključujući i one za nabavku aviona, bili u privatnim stanovima a ne u arhivi kompanija.

Đurišić i Pejović su razmijenili oštre riječi i pokazali neslaganje u odnosu na stranje Montenegro Airlinesa 2013. godine, ali i načinu poslovanja u brojnim godinama ranije.