Nikola Peković gradi luksuzni kompleks na Zlatiboru

Podijeli

Opština Čajetina, koja će uskoro početi sa izmještanjem autobuske stanice, prostor na kome se ona nalazi prodala je prije dvije godine Nikoli Pekoviću.

Njegova firma Balkan G.S. Change nedavno se obratila sa željom da se ne izmiješta cijela stanica već da osam od ukupno 80 perona koji se ovde nalaze ostane pred njegovim objektima. Želja mu je uslišena odlukom Skupštine opštine Čajetina.

“Investitor želi da pored njegove građevine bude nekoliko perona za saobraćaj na međugradskim i kraćim linijama. Namjera mu je da turisti imaju direktan prevoz do njegovog budućeg poslovnog objekta, a perone će koristiti i Pekovićevi autobusi i autobusi u redovnom saobraćaju. Saglasili smo se da planskim aktom može računati na perone”, objasnio je za Blic predsjednik SO Čajetina Miloje Rajović.

Za plac autobuske stanice u najelitnijem dijelu Zlatibora Nikola Peković početkom 2016. dao je opštini 3 miliona eura i najavio na mjestu kome je urbanističkim aktima planirana gradnja velikog objekta podizanje tržnog centra sa poslovnim prostorom i podzemnim garažama.

Peković će ovim proširiti svoje poslove u najposjećenijem turističkom centru u Srbiji, premda je ovdje već izgradio de luks apart-hotel sa 86 apartmana.

Radovi na Pekovićevom novom objektu trebalo bi da krenu ove godine kada će i zlatiborska autobuska stanica biti izmještena kraj magistrale na ulasku u turističko naselje.