Premijer liga prodala TV prava za vrtoglavih 5,2 milijarde eura

Podijeli

Televizijska prava za prikazivanje mečeva u Premijer ligi od 2019. do 2022. prodata su za nevjerovatan iznos novca – u pitanju je čak 5,2 milijarde eura. Tu nijesu dodata sva prava za pomenuti period.

U ponudi je bilo sedam paketa, od kojih je pet uključivalo prenošenje po 32 utakmice, a dva prava odnose se na prenose po 20 mečeva.

Skaj sport je svojom ponudom dobio prava na prenošenje 132 susreta, dok će BT televizija prenositi 32 duela. Pet od sedam paketa je, dakle, prodato za 5,2 milijarde eura, što će se svakako uvećati kada se prodaju i preostala.

Izvršni direktor takmičenja, Ričard Skadamor, izjavio je da je prezadovoljan i on, i svi u Premijer ligi.

“Ovo jasno govori da je engleska fudbalska liga iz dana u dan sve jača i jača i sve više primamljiiva sponzorima”, poručio je Skadamor za BBC, prenosi Blic.

Koliko ovo znači za same klubove, možete da vidite iz raspodjele novca za ovu sezonu: u njoj je svaki klub dobijao po 43,8 miliona eura na osnovu prodatih TV prava, a zatim i dodatno na osnovu plasmana, pa je prvaku Čelsiju pripalo još 43 miliona, a zadnjeplasiranom Sanderlendu dodatnih 2,13 miliona eura.