Za rekonstrukciju “Morače” 4,2 miliona eura

Podijeli

Za rekonstrukciju i modernizaciju Sportskog centra “Morača” u Podgorici biće uloženo više od četiri miliona eura a novac je obezbijedila država uz pomoć sponzora, kazao je predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Milo Đukanović.

Centralni dio radova biće proširenje u glavnoj dvorani Centra, kroz povećanje broja sjedišta, što je jedan od najvažnijih uslova za nastup kluba “Budućnost” u Evroligi iduće sezone.

 Kako bi obezbijedila neophodan kapacitet od minimum 5000 stolica, napravljen je projekat dodavanja dvije montažne tribine, iza koševa.

Galerija koja će biti ispod semafora brojaće blizu 900 sjedišta, a na suprotnoj strani, na montažnoj tribini, moći će da sjedne oko 400 gledalaca.

“Dobili smo pohvale Evrolige da smo maksimalno dobro iskoritili pethodnih nekoliko sedmica i mislim da ćemo stići da završimo sve do kraja avgusta, kako smo i planirali. Ovim projektom ukupno dobijamo blizu 6000 sjedišta, što je mnogo više nego što zahtijevaju propisi Evrolige. Radi se i sređivanje parketa, renoviranje svlačionica, nova rasvjeta i izgradnja VIP salona. Svakodnevno smo u poslu, komunikaciji sa Evroligom i kao što smo najavili na proslavi titule sve ide mnogo bolje nego što smo očekivali”, rekao je prvi čovjek Budućnosti Dragan Bokan.

Podgorica će time dobiti još jedan prostor za dvoranske sportove poput košarke, odbojke, rukometa, malog fudbala i borilačkih sportova čime će se rasteretiti velika sala SC i stvoriti komforniji uslovi za trenažne procese i odigravanje zvaničnih utakmica za veći broj sportskih kolektiva.

Nova sala će, kako je najavljeno, imati i montažno-demontažni bazen i mnogo pratećih sadržaja po evropskim standardima. U dvorani je posebno mjesto predviđeno za medije. Riječ je o galeriji za novinare koja će biti smještena iznad tribina. Takođe, prvi put u Crnoj Gori, u sali će biti instalirane i kamere koje će pružiti mogućnost praćenja utakmica i koncerata putem interneta, a dvorana će imati najmodernije svjetlosne i zvučne kompjuterizovane efekte, pa će poslužiti i za organizovanje koncerata klasične muzike, što do sada nije bilo moguće izvesti u Crnoj Gori.

Rok za završetak radova je kraj avgusta.

Sportski centar će, kako je najavljeno, do kraja godine dobiti i još jednu, multifunkcionalnu salu kapaciteta 2.000 gostiju, površine 4.970 kvadratnih metara, sa najmodernijim pratećim sadržajima.