“Goranović” počinje izvoz u EU

Podijeli

Mesna industrija “Goranović“ u prošloj godini imala je rast proizvodnje i prodaje od 11,93 odsto u odnosu na 2016. godinu, saopštio je izvršni direktor i osnivač ove nikšićke kompanije Đorđije Goranović.

On je najavio da bi “Goranović“ do kraja godine trebalo da počne izvoz i u jednu zemlju članicu Evropske unije.


“Rast prodaje se prvenstveno odnosio na izvoz koji je u prošloj godini povećan za 21 odsto u odnosu na 2016. godinu. Za prva četiri mjeseca tekuće godine imali smo rast proizvodnje i prodaje od 11,3 odsto. Izvoz je u prva četiri mjeseca povećan u odnosu na prošlu godinu za 24 odsto”, kazao je Goranović Pobjedi.

Naveo je da su u prošloj godini započete, a u dobroj mjeri i realizovane, investicije koje se odnose na povećanje kapaciteta za proizvodnju fermentisanih kobasica i suvog komadnog mesa.

“Ovom investicijom se proizvodni kapaciteti za navedene proizvode povećavaju za 100 posto”, precizirao je Goranović i najavio da će pored završetka ove investicije, koji se očekuje u naredna dva mjeseca, kompanija u ovoj godini investirati u nove linije za proizvodnju i u nove objekte.

“Na ovaj način, kroz povećanje kapaciteta, upotrebu savremene opreme i usavršavanje uposlenih, povećava se kvalitet rada i proizvoda. Za nekoliko dana će se na tržište plasirati novi proizvod, viršla, koji će sigurno biti najkvalitetniji proizvod iz te grupe, a do kraja godine će se na tržište plasirati još tri nova proizvoda”, naglasio je Goranović.

Istakao je da je kompanija “Goranović“ izvozno orijentisana, kao i da su zadovoljni rastom prodaje na izvoznim tržištima.

Posebno je značajno, naveo je, što je kompanija prošle godine dobila EU izvozni broj, što im omogućava da u narednom periodu krenu u izvoz i na tržišta zemalja članica EU.

“Sada izvozimo u četiri zemlje u regiona, a do kraja godine treba da krene izvoz i u jednu zemlju članicu EU. Pojavljivanje na bilo kom novom tržištu, pa tako i tržištu Evropske unije, nosi veliku odgovornost i mi ćemo se potruditi da na što kvalitetniji način prezentujemo našu kompaniju, ali i našu državu na tim tržištima”, poručio je Goranović, koji vjeruje da je kompanija spremna za nova tržišta, jer poštuje najviše evropske standarde u pogledu opreme, kvaliteta sirovine, proizvodnog procesa i kontrole kvaliteta.