Iberostar otvara nove hotele u Perastu i Herceg Novom

Podijeli

Španska hotelska grupa Iberostar Hotels & Resorts otvoriće dva, potpuno renovirana hotela u Crnoj Gori, saopšteno je iz kompanije.

Iberostar Herceg Novi je hotel uz samu obalu zaliva dok je Iberostar Perast smješten u palati iz 18. vijeka. Oba hotela smještena su u bajkovitom Bokokotorskom zalivu, dijelu svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a od 1979. godine, navodi se u saopštenju.

Dva nova hotela najnovija su dopuna lanca postojećeg crnogorskog portfelja, koji sada uključuje tri hotelska objekta sa ukupno 848 soba.

Iberostar Herceg Novi bio je prvi otvoren, 1. juna, i ima 183 sobe.

Hotel ima vlastito pristanište i klub na plažu koji pruža prekrasan pogled na zaliv. Hotel je smješten na idealnoj lokaciji za upoznavanje istorije i njegovih nevjerovatnih prirodnih krajolika, kao i uživanje u brojnim sportovima na vodi.

Dodatne usluge i pogodnosti uključuju moderni spa centar i program aktivnosti “Fit & Fun”. Hotel takođe ima restoran na principu švedskog stola koji poslužuje jela mediteranske i lokalne kuhinje.

Iberostar Perast, sa pet zvjezdica jedinstveni je hotel smješten u palati iz 18. vijeka, koja je obnovljena u avangardnom stilu, zadržavajući izvornu arhitekturu. Hotel je dio Iberostar Heritage, istorijskog hotelskog lanca, koji se sastoji od jedinstvenih hotela koji kombinuju umjetnost, istoriju, kulturu i ljepotu.

“Smješten u malom pomorskom gradiću Perastu u Crnoj Gori, Iberostar Perast omogućava upoznavanje s nekim od najboljih primjera barokne arhitekture u jadranskom regionu, uključujući veličanstvene palate i crkve čije su ljepote i tajne ostale netaknute”, navodi se u saopštenju.

Objekat sa 100 soba nalazi se samo 16 metara od obale, nudeći vrhunsku lokaciju u kombinaciji sa šarmom starih vremena.

Grupa Iberostar posluje u Crnoj Gori od 2005. godine kada je preuzela Iberostar Bellevue, hotel sunca i pijeska u Bečićima kod Budve.

“Uz direktne letove dostupne od većih gradova i bez turističkih viza za posjete do 90 dana, Crna Gora je postala jedna od najpopularnijih destinacija za Amerikance”, zaključuje se u saopštenju.