Rekonstrukcija pruge Beograd-Bar među prioritetima Vlade Srbije

Podijeli

Za Srbiju je prioritet izgradnja infrastrukture koja je povezuje sa susjedima, istakla je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Ona je razgovarala je s ambasadorom Crne Gore u Srbiji Branislavom Mićunovićem o zajedničkoj podršci infrastrukturnim projekatima.

“Pored izgradnje Koridora 11, koji će nas bolje povezati u drumskom saobraćaju, Srbija planira i nastavak rekonstrukcije barske pruge, kako bismo dobili i efikasniju željezničku vezu sa Crnom Gorom i Lukom Bar”, rekla je Mihajlović, a navodi se u saopštenju koje prenosi Beta.

Mihajlović i Mićunović razgovarali su i o zaključivanju Memoranduma o saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između dve zemlje, koji će omogućiti intenzivniju saradnju u vezi s realizacijom konkretnih projekata od strateške važnosti za obje zemlje.

“Koridor 11 je trenutno najveći infrastrukturni projekat u Crnoj Gori i jedan od najvećih u Srbiji, i logično je da između resornih ministarstava postoji sveobuhvatna saradnja, razmjena informacija i uzajamna podrška koja će omogućiti bržu realizaciju projekta”, navela je Mihajlović, koja bi uskoro trebalo i da se sastane s ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore u Podgorici.

Kako je dodala, unaprjeđenje saradnje u ovoj oblasti važno je i za sprovođenje preporuka koje proizilaze iz Ugovora o Transportnoj zajednici i Agende povezivanja, a koje su važne za privredni rast i nesmetano kretanje ljudi i robe u regionu.