Societe Generale banka i Hiljadu plus: Za kredit od 40.000 eura rata 220 eura

Podijeli

Societe Generale banka Montenegro učestvuje u novoj fazi projekta „1000+ stanova“ u saradnji sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom održivog razvoja i turizma Vlade Crne Gore, saopšteno je danas iz te bankarske institucije.

Svi koji ispune uslove ovogodišnjeg konkursa imaće mogućnost da kupe stan uz kredit po nominalnoj kamatnoj stopi (NKS) 2,99% godišnje, odnosno efektivnoj kamatnoj stopi (EKS) od 3,03%, sa rokom otplate do 20 godina, nižom jednokratnom naknadom od 0,3% uz mogućnost grejs perioda do 12 mjeseci, precizirali su u saopštenju.

Banka je, kako se navodi, prepoznala važnost ovogodišnjeg projekta kojim se građanima daje mogućnost da na što lakši način riješe jedno od osnovnih egzistencijalnih pitanja. Primarni cilj Societe Generale banke Montenegro je da učešćem u projektu kvalitetno odgovori na zahtjeve i potrebe građana Crne Gore.

Iz banke su napravili poseban web servis za korisnike programa Hiljadu plus, gdje se može izračunati rata i preuzeti dokumentacija.

Reprezentativni primjer:

Za iznos stambenog kredita od 40.000 eura, rok otplate 240 mjeseci, nominalna godišnja kamatna stopa (NKS) iznosi 2,99 odsto, dok efektivna kamatna stopa (EKS) iznosi od 3,03%, mjesečni anuitet 220,85 eura, administrativna naknada 120€, ukupna kamata 13.004 eura.

Ukupni troškovi iznose 13.134 eura i predstavljaju zbir kamata za cijeli period, administrativne naknade, naknade za mjenicu (2 eura), upita u Kreditni biro CBCG (3 eura) i naknade za izdavanje lista nepokretnosti (5 eura).

Ukupan iznos koji klijent treba da vrati je 53.134 eura.

U obračun EKS, obračun ukupnih troškova i ukupnog duga nisu uključeni troškovi procjene nekretnine, premije osiguranja, a koji ce biti uključeni u konačan obračun, saopštili su iz Societe Generale banke Montenegro.