United Grupa investira 100 miliona eura u lokalni TV sadržaj

Podijeli

United Grupa (SBB, Telemach, United Media), jedna od vodećih telekomunikacionih i medijskih platformi u jugoistočnoj Evropi, najavila je investicije od 100 miliona eura u produkciju lokalnog sadržaja, kao podršku domaćim talentima i profesionalcima.

Iz United grupe ranije je javljeno da preuzimaju i regionalnu advertising agenciju Direct Media, preko koje će postati vlasnici i televizija Pink M u Crnoj Gori i Pink BiH.

Kako se navodi u saopštenju, 2017. godina bila je prekretnica, sa produkcijom preko 30 odsto sadržaja koji se emituje na kanalima United Grupe.

“U eri globalnih igrača na medijskoj sceni, kao što je Netflix, lokalna publika i dalje cijeni emisije i filmove koji oslikavaju njihov život i iskustva. Plan United Grupe da investira 100 miliona eura u lokalni sadržaj pokazuje vjeru u mrežu lokalnih talenata, kao što su producenti, glumci i muzičari. Sa uzbuđenjem očekujemo da vidimo šta region još ima da ponudi”, rekao je Dragan Šolak, osnivač i predsjednik upravnog odbora United Grupe, prenose beogradski mediji.

Planovi za dalje investicije u sadržaj uključuju ugovaranje novih scenarija, serija i druge lokalne produkcije. Druga sezona popularne kriminalističke drame “Sjenke nad Balkanom” u režiji Dragana Bjelogrlića biće snimljena kao dio planirane investicije.

U toku prošle godine, podsjeća se u saopštenju, United Grupa je producirala sadržaj koji uključuje popularne drame, šou programe za talente i dječje programe, kao što su “Ubice mog oca”, “Zvezde Granda”, “Praktična žena”, crtani film “Pilići”, “Kefalica” i drugi.