Vlada prinudno naplaćuje arbitražu: Deripaska ostaje bez vile u Platamunima?

Podijeli

Vlada će pokušati da naplati dug po osnovu dobijenih arbitraža od firmi Olega Deripaske zapljenom imovine koju ruski tajkun ima u Crnoj Gori.

Kako piše Dan, Deripaska je vlasnik luksuznog rezidencijalnog kompleksa na primorju, na Platamunima kod Budve, čija je vrijednost višemilionska.

“U ovom trenutku ne možemo pružiti informacije koje bi otkrivale konkretnu strategiju u tekućim postupcima, kako ne bismo ugrozili položaj Crne Gore i unaprijed osujetili preduzimanje adekvatnih koraka. Vlada preduzima, i svakako će nastaviti da preduzima, sve radnje koje joj stoje na raspolaganju radi sprovođenja namirenja”, naveli su iz Ministarstva ekonomije na čijem čelu je Dragica Sekulić.

Iz Ministarstva nijesu odgovorili ni da li su procijenili vrijednost Deripaskine imovine u Crnoj Gori.

Ruski tajkun je dva i po hektara na obali kupio za 627.000 eura ili skoro 20 eura po kvadratu. Vlasnik kompleksa na Platamunima, zvanično je njegova firma Overseas Assets Management. Taj kompleks, kako su ranije pisali mediji, objedinjuje dvije centralne, mermerom obložene palate od gotovo dvije hiljade kvadrata i devet vila.