Pojavile se nove fotografije Pixela 3 XL

Podijeli

Nove fotografije telefona Pixel 3 XL su se pojavile na internetu i otkrivaju nove detalje o Googleovom većem uređaju s operativnim sistemom Android.

Ono što se vidi već na prvi pogled jeste “dublji” zub na ekranu Pixela 3 XL u odnosu na onaj koji smo vidjeli u junu, piše Klix.ba.

Na fotografijama je novi bijeli model koji je gotovo identičan crnoj verziji koju smo imali priliku vidjeti ranije. Tu je isti prototipski logo na zadnjoj strani umjesto Googleovog uobičajenog slova G, a vidljivi su isti stereo zvučnici, “zub”, “brada”, jedna prednja i dvije prednje kamere.

Dvobojna šema prošlogodišnjeg modela je zamijenjena, tako da smartphone ima potpuno bijelu zadnju stranu, slično kao što je bio slučaj s prvim modelom Pixel XL.

Čini se da je uređaj veličinom jednak prošlogodišnjem Pixelu 2 XL, što implicira da Google koristi novi dizajn kako bi povećao površinu ekrana bez velikog povećanja dimenzija uređaja.

Prototip Pixel 3 XL ima staklenu zadnju stranu, a prisutna je kombinacija sjajnog i mat stila ispod jednog staklenog panela, koja je postala karakteristična za Pixel porodicu, vjerovatno zbog tehnologije bežičnog punjenja.

Pixel 3 XL će zvanično biti predstavljen u oktobru.