Kompanija budućeg gradonačelnika Budve dobila posao od CRBC

Podijeli

Kineska kompanija CRBC dala je posao na rekonstrukciji puta Bioče-Mateševo preko Lijeve Rijeke kompaniji Carinvest, koja je u vlasništvu funkcionera Demokratskog fronta i budućeg predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića, saznaju Dnevne novine.

Kineska kompanija CCCC, odnosno njena ćeka firma CRBC koju podržava Eksim banka, gradi 41 kilometar auto-puta Bar-Boljare, trasu Podgorica-Mateševo.

CRBC je preuzela obavezu sanacije ovog puta jer ga je oštetila prevozeći građevinske mašine i materijal za izgradnju auto-puta. Kompanija Carinvest je, prema saznanjima Dnevnih novina, dobila na osnovu svojih referenci i kvalitetne ponude, tako da niko ne dovodi u pitanje da li će posao obaviti na pravi način.

Put od Bioča preko Lijeve Rijeke do Mateševa je u očajnom stanju i od otvaranja 1904. godine do danas ulaganja su bila minimalna. Put u stanju kakvom je, nije bezbjedan za saobraćaj, prekriven je brojnim rupama, na pojedinim mjestima ni nema asfalta, urušavaju se potporni zidovi, zbog čega su česte saobraćajne nezgode. Na to je često podsjećao i funkcioner Demokratskog fronta Zoran Lakušić koji je kritikovao vlast zbog lošeg odnosa prema ovoj dionici i žiteljima mjesta iz Bratonožića i Lijeve Rijeke.

Kompanija Carinvest ima zadatak da u potpunosti rekosntruiše ovu dionicu kakio bi mještanima ovih krajeva obezbijedili bezbjedan dolazak do svojih kuća. Ovaj put inače koristi veliki broj stanovnika i turista u ljetnjem periodu.