Prvi gosti i rezidenti u Portonovom dogodine

Podijeli

Do idućeg ljeta biće djelimično otvoren Resort Portonovi u Kumboru. Dio naselja uz Marinu sa 280 vezova primiće prve stanare i goste, dok je otvaranje prvog One and only hotela u Evropi planirano za 2020 godinu.

Uz dva kilometra obale u Kumboru u niču naselja, trgovi, šetnice, javlja RTCG.

Ispod se rade garaže, na ulazu prostorni trg. U centru svega gradilište One and only hotela. Pet godina od kada su na prostoru bivše kasarne investitor iz Azerbejdžana krenuli sa projektom Porto novi, dio rizorta pripremaju za otvaranje.

Menadžerka za marketing Adrijana Husić kaže da to znači da će ići u punom kapacitete, da će imati već prve posjetioce, goste rezidente u rizortu, “a sve ono što čini život samog rizorta to su različiti objekti i restorani prodavnice će takođe neće biti u funkciji najverovatnije od marta – aprila naredne godine”.

Nakon dugih priprema terena sada je vidljivije ono što se radi. Sigurno će još potrajati dok sve što je planirano na ogromnom prostoru od čak 26 hektara ne bude završeno.

“Donje naselje je mediteranskog karaktera. Marina rezidencije su vrlo moderne i naslanjaju se na ribarsko naselje koje se takođe nalazi na obodu Marine, a predstavlja nešto što je recimo gradnja stare Crne Gore. Želja nam je prosto bila da Rizort izgleda kao da je građen kroz vrijeme”, kazala je Husić.

U Portonovom ni ljeti ne prekidaju posao. Na gradilištu je veoma živo, a i izvan u dijelu za marketing i prodaju.

Azmontov rzoort trebalo je da košta 650 miliona eura, ali je već sada jasno da će to biti mnogo više.