Kostići vlasnici najprestižnijih nekretnina u Budvi

Podijeli

Roksanda Kostić, majka jednog od najbogatijih Srba Miodraga Koleta Kostića, trgovala je u rezidencijalnom kompleksu „Dukley gardens“ iznad svog luksuznog pentahausa od 307 kvadrata i krovnu terasu od 252 kvadrata u čuvenoj vili 7.

Uknjiženjem u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine kao vlasnica atraktivne nekretnine 3. avgusta, ona je nastavila sa trgovanjem skupocjenih nekretnina u tom kompleksu.

Sa krovnom terasom, Roksanda Kostić je postala vlasnica dupleksa od 559 kvadrata u vili koja je zbog svog položaja i izlovanosti od ostalih nosi epitet najluksuznije u „Dukley gardens“.

Kostićeva, koja je akcionar u sinovljevoj korporaciji, počela je prije tri godine, tačnije u martu 2015. da kupuje apartmane na Zavali. Prvo je, kako pišu Vijesti, kupila dupleks u vili 9 od ukupno 500 kvadrata, da bi par mjeseci kasnije, te 2015. kupila još dva apartmana od po 80 kvadrata u suterenu vile 1 kao penthaus od 307 kvadrata na drugom spratu vile 7.

Njen sin, Miodrag Kostić u poslovnim je vezama sa kompanijom „Stratex“, američkog biznismena Nila Emilfarba, koji vodi projekat na Zavali. Emilfarb i Kostić su poslovni partneri i u Hotelskoj grupi „Budvanska rivijera“, gdje posjeduju trećinu kapitala ove najveće državne hotelske kompanije.

Kostić je u kompleksu vila na Zavali vlasnik sedam luksuznih apartmana preko svoje agencije za nekretnine. Beogradska agencija za nekretnine “Beo real estate”, iza koje stoji Kostić, registrovala je nedavno u Crnoj Gori svoju firmu „Mont lux real estate“, na koju je početkom juna preknjižila sedam apartmana u „Dukley gardens“.

Riječ je o ukupno 1.051 kvadrat skupocjenog stambenog prostora – dva apartmana od po 146 kvadrata, dva od po 147 kvadrata, i još tri površine 149, 156 i 160 kvadrata.

Cijena kvadrata u ovom kompleksu iznosi od 6.000 do 8.000 eura.